Grad Knin će ponovno stipendirati kninske studente

Grad Knin će ponovno stipendirati kninske studente

Šibensko-kninska županija već objavila natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija

Nakon dvije godine stagnacije, Grad Knin će ponovno stipendirati kninske studente.  No, još se točno ne zna koliko će stipednija i u kojem iznosu biti dodijeljeno.  To ćemo znati , kaže gradonačelnica Josipa Rimac, tek po donošenju gradskog  proračuna za 2014- godinu. Posljednji natječaj za dodjelu stipendija Grad je objavio za akademsku 2011./12. godinu kada je s  po 800 kuna stipendirao 5 studenata. Uslijed ekonomske krize , novca u gradskom proračunu za ovu stavku više nije bilo , pa unazad dvije godine kninski studenti nisu mogli računati na financijsku potporu Grada.

Šibensko-kninska županija već je objavila natječaj za dodjelu 15 studentskih i 5 učeničkih stipendija. Županija će  s po 600 kuna mjesečno stipendirati 8 studenata prve godine studija  koji se školuju za deficitarna zanimanja, a to su studiji Arhitekture, Elektrotehnike, Farmacije, Fizike, Geodezije, Građevinarstva, Matematike, Medicine, Psihologije, Socijalnog rada i Strojarstva. Dvije stipendije rezervirane su za  studente Sestrinskog studija, te 5 za studente viših godina sveučilišnih studija.

Što se tiče učeničkih stipendija bit će dodijeljeno 5 stipendija učenicima srednjih strukovnih škola upisanih u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja: kuhar, konobar, pekar, slastičar i stolar i to u iznosu od 400 kuna.  Natječaj je otvoren do 5. studenog.