Grad Knin uručio donaciju kninskoj bolnici

Grad Knin uručio donaciju kninskoj bolnici Grad Knin uručio donaciju kninskoj bolnici

Kninska bolnica „Hrvatski ponos”, dobila je danas vrijednu donaciju. Riječ je o suvremenom ultrazvučnom uređaju sa sondama. Njegova je vrijednost 374 tisuća 450 kuna, a novce je, u svojemu proračunu, osigurao grad Knin.

Riječ je o collor doppleru, mobilnom širokopojasnom digitalnom ultrazvučnom uređaju, koji će biti velika pomoć liječnicima u različitim dijagnostičkim postupcima, kazala je danas, prilikom svečane primopredaje, ravnateljica bolnice Tatijana Šipalo Lilić.

U zadnjih godinu- dvije dana, odjel radiologije dijelom je obnovljen, postavljena je nova stolarija, što se tiče ionizirajućeg zračenja, što je podiglo razinu zaštite na radu, a ovaj će uređaj podići razinu usluge prema pacijentima, istaknuo  je voditelj Poliklinike za dijagnostičko-terapijske djelatnosti, dr. Darko Horvat.

Grad Knin, svake godine u protekle četiri, kontinuirano osigurava sredstva, kojima se nabavljaju uređaji i oprema kninska bolnica, i tako pomaže djelatnicima da svim pacijentima osiguraju najbolju uslugu, naglasio je gradonačelnik Marko Jelić.

Jer, ne treba zaboraviti, usluge kninske bolnice koriste stanovnici iz cijele Dalmacije.