Humanitarna akcija povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje

Humanitarna akcija povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje Humanitarna akcija povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje

Pripadnici HV-a povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje provode u vojarnama diljem Hrvatske humanitarnu akciju darivanja krvi „Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019“. Darivanje krvi provedeno je danas i u kninskoj "Vojarni 4. gardijske brigade Pauci", u suradnji s ovdašnjim GDCK.

Po odazivu darivatelja – 100 vojnika i 50 građana – ovo je najveća ovogodišnja akcija darivanja krvi u Kninu. Vojnici se i inače u velikom broju odazivaju ovakvim akcijama, posebno danas, kada je povod obljetnica stradavanja Vukovara i Škabrnja, rekao nam je satnik Renato Mladina.


Danas su u kninskoj vojarni krv darovali i skupnica Lucija Perišić i pozornik Dejan Sontag. Oni kažu da se često odazivaju akcijama darivanja krvi, jer time pomažu onima kojima je ova dragocjena tekućina potrebna. 

Krv je danas darovao i velik broj građana, među njima i Kninjanin Zoran Bakula. On se često se odaziva ovakvim akcijama, a posebno danas, kada je darivanje vezano uz tako važnu obljetnicu.

Današnjom akcijom izuzetno je zadovoljna i ravnateljica kninskog Gradskog društva Crvenog križa Anđelka Balić, kao i suradnjom s Hrvatskom vojskom.


Humanitarna akcija "Hrvatska za Vukovar i Škabrnju", održana je danas i u Zagrebu i Vukovaru. Sutra će biti održana u petrinjskoj i zemuničkoj vojarni, a prekosutra u Delnicama.