Izvještaj sa sjednice Gradskoga vijeća Grada Knina

Izvještaj sa sjednice Gradskoga vijeća Grada Knina

Gradsko vijeće Grada Knina usvojilo je izvješća o radu u 2018. godini s financijskim izvješćima gradskih ustanova- Pučkog otvorenog učilišta, Kninskog muzeja, Dječjeg vrtića Cvrčak, Narodne knjižnice Knin kao i izvješća Javne vatrogasne postrojbe Knin i Vijeća srpske nacionalne manjine.

Isto tako prihvaćena su i izvješća o izvršenju programa javnih potreba u kulturi, sportu, civilnih udruga te socijalnih davanja u 2018 te izvješća o izvršenju programa održavanja i gradnje uređaja i objekata komunalne infrastrukture .

Podnoseći izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu, Danijela Merša, pročelnica Upravnog odijela za financije istaknula je da su prihodi i primici bili veći za 163%   u odnosnu na 2017. godinu, no isto tako iznijela i  podatak da Grad potražuje oko 4 milijuna kuna s osnove duga komunalne naknade, kako od građana, tako i tvrtki i poduzetnika. Vijećnika HDZ-a Marinka Tokmakdžiju zanimalo je  hoće li uspjeti naplatiti dug  ili će pak otići u zastaru. Kristina Perić, zamjenica gradonačelnika odgovara da su poduzeli sve mjere prisilne naplate i reviziju svih rješenja , no nekima je nemoguće naplatiti kad nemaju nikakva primanja. Gradonačelnik Marko Jelić naglasio je da  više nikakve dugove Grad neće tolerirati.  Svim neplatišama  će se slati opomene, a potom ovrhe .

Gradonačelnik je podnio izvješće o radu za drugu polovicu 2018. godine. 

„Dovršili smo novi  Dječji vrtić, reciklažno dvorište i odlagalište otpada. Poboljšali smo našu kulturnu i sportsku scenu. Većinu projekata iz Intervencijskog plana smo prijavili, a neki se projekti već provode. Prošle godine uložili smo preko pet milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu i zbrinjavanje otpada“, istaknuo je između ostalog gradonačelnik Jelić.

Gradsko vijeće izmijenilo je Program potpora gospodarstvu tako da se sada na javni poziv mogu javiti i oni poduzetnici koji žele subvencije za kupnju alata vrijednosti manjih od tisuću kuna.  Usvojene su prve izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna koji je  uvećan za 2,3 milijuna kuna.

Nakon gotovo četiri sata zasjedanja, predsjednica Gradskoga vijeća Vedrana Požar, sjednicu je prekinula i nastavak zakazala za sutra u 15,30h.