Jadranska banka oštećena za više od 40 milijuna kuna

Jadranska banka oštećena za više od 40 milijuna kuna

Šibenska policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem vezanim uz Jadransku banku. Jučer su uhićene četiri osobe za koje se sumnjiči da su ovu šibensku banku oštetile za više od 40 milijuna kuna. Troje osumnjičenih bivši su ili sadašnji članovi Uprave banke.

Provedenim istraživanjem je utvrđeno, da su troje osumnjičenih, bivših ili sadašnjih članova uprave, na poticaj odgovorne osobe trgovačkog društva iz Čakovca, odobrili kredit veći od 35 milijuna kuna, kaže glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.


Nakon isplate i proteka produženog roka za vraćanje kredita, trgovačko društvo iz Čakovca nije vratilo uplaćeni iznos, čime su osumnjičeni, kaže Kosor, omogućili stjecanje protupravne koristi tom trgovačkom društvu većem od 42 milijuna kuna.

Sanacijska uprava Jadranske banke na svojim je stranicama objavila kako uhićenja djelatnika osumnjičenih za kaznena djela iz razdoblja kada su obavljali poslove članova Uprave Banke, nemaju apsolutno nikakve veze sa provođenjem postupka sanacije kao niti sa radom sadašnje niti prethodno imenovane Sanacijske Uprave Banke. Inače, Jadranska je banka sanirana krajem prošle godine i u tijeku je njezina prodaja.