Još dvije osobe u Kninu zaražene koronavirusom

Još dvije osobe u Kninu zaražene  koronavirusom

Na području Šibensko-kninske županije još su četiri osobe pozitivne na koronavirus. Dvije su povezane sa kninskom bolnicom, od kojih je jedna zdravstveni djelatnik. Druga pacijentica je s područja Grada Skradina. Ukupan broj oboljelih na području županije je 64.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Šibensko kninske županije:

 

 "Na području Šibensko-kninske županije još su četiri osobe pozitivne na koronavirus, tako da se s današnjim danom broj oboljelih popeo na 64. Riječ je o dvije osobe koje su povezane s kninskom bolnicom od kojih je jedna zdravstveni djelatnik kninske bolnice, a druga pacijentica s područja Grada Skradina. Treća osoba oboljela od COVID-19 je bliski obiteljski kontakt sa zaraženom osobom s područja Općine Promina koja nema prebivalište u toj općini. Četvrta novooboljela osoba je zdravstveni djelatnik šibenske bolnice izložen zarazi zbog prirode posla koji obavlja.

Što se tiče oboljelih zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama na području Šibensko-kninske županije, na današnji dan imamo 9 oboljelih u OVB „Hrvatski ponos“ Knin i jednu osobu u OB Šibensko-kninske županije. Devet je pacijenata iz kninske bolnice oboljelo od korona virusa.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru i njihovo stanje je stabilno. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 440 osoba, od čega je 240 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19. U samoizolaciji, odnosno kućnoj karanteni je 377 osoba.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru".