Knin slavi Dan grada i blagdan sv. Ante

Knin slavi Dan grada i blagdan sv. Ante Knin slavi Dan grada i blagdan sv. Ante

Budnicom ulicama grada u izvedbi puhačkog orkestra iz Pirovca, jutros je počela proslava Dana grada i blagdana svetoga Ante, zaštitnika Knina, a potom su položeni vijenci za sve poginule hrvatske branitelje.

 Predstavnici grada, županije, Koordinacije braniteljskih udruga, policije, vojske, kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Potom su se brojni vjernici, u procesiji s kipom sv. Ante, uputili prema Gospinoj crkvi, gdje je služena svečana sveta misa. Predvodio ju je šibenski biskup Tomislav Rogić.

 U sklopu proslave organiziran je i mini sajam, uglavnom rukotvorina. Svoje su proizvode izložile kninske udruge Carza, Atribut, Porta, Naše ognjište. Obrtnik iz Bihaća izložio je pripravke od ljekovitog bilja, a bilo je i proizvoda od tisovog drveta. Osim toga, građani su na središnjem Trgu mogli vidjeti i solarni automobil, kojega su izradili kninski srednjoškolci, a koji je prije par dana, na izložbi u Sisku, dobio nagradu za dizajn.

 Proslava Dana grada završit će koncertom Crvene jabuke, koji počinje u 20 sati na Trgu Ante Starčevića. Negdje oko 23 sata očekuje se i vatromet.