Kninjani će plaćati skuplju vodu

Kninjani će plaćati skuplju vodu

Na jučerašnjoj sjednici kninskog Gradskog vijeća usvojena je odluka o povećanju cijena za vodu, po kojoj će računi u prosjeku biti viši za desetak kuna. Također je usvojen i treći rebalans proračuna koji je za 1,1 milijun kuna viši od drugog rebalansa te iznosi 75,3 milijuna kuna.

Gradsko vijeće usvojilo je odluku po kojoj se uvodi naknada za razvoj Komunalnog poduzeća u iznosu od 1 kune po potrošenom kubiku vode. A to konkretno znači da će računi građana za vodu biti u prosjeku viši za desetak kuna. Naknada će se koristiti isključivo za razvoj vodne infrastrukture, obrazložio je Ivica Brčina, službenik ovlašten za obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove.

U prvih pola godine prihodi kninskog gradskog proračuna veći su od rashoda za 5,8 milijuna kuna i to će se iskoristiti za smanjenje duga iz prethodnih godina koji iznosi 12 milijuna kuna. O tome je govorila pročelnica za financije, gospodarstvo i EU fondove - Danijela Merša.

Gradsko vijeće usvojilo je jučer i prijedlog Izmjena i dopuna proračuna, to jest - treći rebalans proračuna koji je za 1,1 milijun kuna viši od drugog rebalansa te iznosi 75,3 milijuna kuna. Najveće prihodovne promjene u odnosu na drugi rebalans odnose se na potporu Ministarstva branitelja za proslavu Oluje u iznosu od 800 tisuća kuna te potporu Ministarstva kulture Kninskom muzeju u iznosu od 950 tisuća kuna.

Spomenimo da unatoč važnosti navedenih točaka nije bilo nijednog vijećničlkog pitanja.