Kninska dvorana prioritet među županijskim projektima energetske obnove

Kninska dvorana prioritet među županijskim projektima energetske obnove Kninska dvorana prioritet među županijskim projektima energetske obnove

Obnova srednjoškolske dvorane u Kninu bit će prioritet u novom ciklusu energetske obnove javnih zgrada u Šibensko-kninskoj županiji. S pripremljenom dokumentacijom, županija kao osnivač, čeka raspisivanje natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Priča o dvorani srednje škole u Kninu godinama je ista. Prokišnjavanje krova uništilo je dobrim dijelom parket, učenici ne mogu na nastavu tjelesnog, sportaši treniraju u otežanim uvjetima, sportski događaji se odgađaju.

Poslušajte što o ovome problemu kažu srednjoškolci:

Zbog sigurnosti, kad pada kiša, učenici uglavnom ne ulaze u dvoranu, kaže profesor tjelesnog odgoja Dario Lapić:

Problema je bilo i ranije jer je prokišnjavala cijela škola, podsjetio je ravnatelj Mirko Antunović:

Obnova škole nakon Oluje, nije bila dobra. Županija je planirala kao kapitalni projekt popravak krovišta, a onda se otvorila mogućnost sufinanciranja energetske obnove preko Fonda za zaštitu okoliša. Govori pročelnica županijskog Ureda za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Dijana Ercegović:

Vrijednost energetske obnove dvorane je oko 5 milijuna kuna, a škole još oko 10 milijuna. Županija će svojim sufinanciranjem sudjelovati, vjerojatno, u trećini troška i spremna je za to.