Kninski Crveni križ zaposlio 16 gerontodomaćica na projektu "Zaželi"

Kninski Crveni križ zaposlio 16 gerontodomaćica na projektu "Zaželi" Kninski Crveni križ zaposlio 16 gerontodomaćica na projektu "Zaželi"

GDCK Knin održalo je uvodnu konferenciju projekta „Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana II“. Projektom je obuhvaćeno 16 gerontodomaćica koje skrbe za 96 starijih i nemoćnih osoba.

U cilju lakšeg suočavanja s teškim emotivnim situacijama na projektu je angažiran i psiholog na 20% radnog vremena. Zaposlena je i jedna administratorica/koordinatorica.

Vrijednost projekta je 1.485.855,67 kuna i u 100%-tnom iznosu financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. 

Projekt je uključio 16 žena i to iz općina Biskupija, Civljane, Kijevo te grada Knina u aktivno sudjelovanje na tržištu rada, kako bi ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i rizika siromaštva te potaknuli socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života 96 krajnjih korisnika.

Prioritet  su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice”, ističe ravnateljica GDCK Knin Anđelka Balić.

Projekt traje do srpnja 2022. godine.