Kninski vatrogasci dobili novu autocisternu vrijednu oko milijun kuna

Kninski vatrogasci dobili novu autocisternu vrijednu oko milijun kuna Kninski vatrogasci dobili novu autocisternu vrijednu oko milijun kuna

Javna vatrogasna postrojba Knin dobila je danas autocisternu, izuzetno vrijedno multifunkcionalno vozilo za kojega je Grad Knin u gradskom proračunu osigurao oko milijun kuna.Gradonačelnik Marko Jelić uručio je ključeve vozila zapovjedniku JVP Knin, Mladenu Jeliću.

"Sada je riješen dugogodišnji problem opskrbe pitkom vodom stanovnika okolnih naselja , od Ljubča, Žagrovića do Polače, koji nisu priključeni na vodovod. Dok ne napravimo vodovod za sva mjesta, ovo je samo prijelazno rješenje", rekao je gradonačelnik Marko Jelić i zahvalio se općini Kijevo koja je godinama kninskim vatrogascima posuđivala svoju cisternu. 

"Ovo je trenutno naše najvrjednije vozilo koje će se ,uz distribuciju pitke vode, moći koristiti i za gašenje požara na otvorenom, za ispiranje cesta, a bude li potrebe moći će se ugraditi i ralica za čišćenje snijega", kazao je Mladen Jelić. Kapacitet autocisterne je osam tisuća litara vode.