Kninskoj bolnici pet i pol milijuna kuna iz sredstava EU

Kninskoj bolnici pet i pol milijuna kuna iz sredstava EU Kninskoj bolnici pet i pol milijuna kuna iz sredstava EU

U kninskoj bolnici "Hrvatski ponos" potpisan je ugovor za projekt kojim će se urediti prostor dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije. Projekt vrijedan pet i pol milijuna kuna u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije.

Ovaj je projekt vrlo značajan za našu bolnicu, koja jest mala, ali se njenim uslugama koristi veliki broj stanovnika iz okolnih krajeva, pa čak i iz većih gradova, poput Šibenika i Splita, rekla je ravnateljica kninske bolnice dr. Kristina Bitunjac.

Ovo je već četrnaesti ugovor iz javnog poziva dnevnih bolnica, vrijednih 700 milijuna kuna, rekao je ravnatelj Središnje agencije za upravljanje projektima Europske unije Tomislav Petric.

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac navela je kako će ove godine, koju smatra ključnom, Hrvatska ugovoriti 13 milijardi vrijednosti europskih projekata.

Projekt uređenja dnevne bolnice i kirurgije u kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici trebao bi biti završen do kraja godine, a uz ministricu Žalac i ravnatelja Središnje agencije za upravljanje projektima EU Tomislava Petrica potpisivanju ugovora nazočili su i državni tajnik ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić i šibensko-kninski župan Goran Pauk, te kninski greadonačelnik Nikola Blažević.