Koncert drniškog gradskog zbora Neuma

Koncert drniškog gradskog zbora Neuma Koncert drniškog gradskog zbora Neuma

U Ckrvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, drniški gradski zbor "Neuma" održao je sinoć odličan koncert duhovnih i božićnih pjesama. Ovo je bio njihov treći njihov Adventski koncert ove godine.

Gradski zbor Neuma predstavio se Kninjanima repertoarom božićnih i duhovnih pjesama, od hrvatskih narodnih pa sve do gospela i obrade Cohenove Aleluje. O tome govori voditeljica zbora Jelena Prpa:

Jelena Prpa osnovala je ovaj zbor 2010. godine i otada ga redovito vodi. Imali su nekoliko cjelovečernjih koncerata, a često nastupaju na humanitarnim priredbama, korizmenim manifestacijama i brojnim drugim događanjima. Za jednu manju sredinu kao što je Drniš i naša županija, ovaj je zbor dosegao visoke kvalitete, a za svoj rad dobili su i niz priznanja i nagrada. Na međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi "Adria cantat" održanom u Šibeniku 2016. godine, Neuma je osvojila srebrnu nagradu.

Sinoćnji koncert jedan je od onih glazbenih doživljaja koji u sebi imaju pravo umjetničko i duhovno iskustvo. Kao gosti zbora nastupio je mali, ali vrlo dobar zbor Glazbene škole Krsto Odak, kninske podružnice, koji vodi Tanja Alač.