Konstituirana Županijska skupština ŠKŽ

Konstituirana Županijska skupština ŠKŽ

Većinom glasova za predsjednika je izabran Stipe Petrina, a za njegovog zamjenika Branko Dželalija s liste MOST-a i Domovinskog pokreta. U ovom mandatu većinu ima koalicija lista i stranaka od ljevice do desnice, u oporbi su HDZ i Hrvatski suverenisti.

Lista HDZ i HSLS u županijskoj skupštini ima 14 vijećnika, Nezavisna lista Stipe Petrine 7, Lista Marka Jelića 6.
SDP, kao i MOST s Domovinskim pokretom dobili su po 3 mjesta, SDSS 2 i Hrvatski suverenisti isto toliko.
Skupština je u prvim minutama prekinuta, jer u radna tijela nisu imenovani oporbeni vijećnici.

Konstituirajućom sjednicom, inače, trebao je predsjedati upravo Dujić, kao prvi s liste koja je osvojila najviše mandata. On je to odbio, odbili su i ostali s liste HDZ-a, pa je predsjedao Petrina.

Hrvoje Zekanović iz Hrvatskih suverenista obećao je potporu za sve kvalitetne projekte, ali i kritiku ako ih ne bude. Kako smatra da građani trebaju znati, nekoliko puta ponovio je kako koaliciju čine SDP, Lista Marka Jelića, Lista Stipe Petrine, MOST, LOZA, Domovinski pokret i SDSS.

Skupštini se obratio župan Marko Jelić. Izborom Drniša za mjesto održavanja konstituirajuće sjednicu htjeli smo poručiti da je županija svugdje jednaka, kazao je i dodao kako im je svima zadaća graditi županiju jednakih.

Zbog nedovoljne zastupljenosti pripadnika srpske nacionalne manjine u skupštini, na jesen će se na dopunskim izborima birati još 2 člana.