Maslenička i Velebitska postale jednosmjerne ulice

Maslenička i Velebitska postale jednosmjerne ulice

Smjer odvijanja prometa je: Tvrtkova ulica – Maslenička ulica – Zelene zgrade te Zelene zgrade – Velebitska ulica – Tvrtkova ulica, obavijestili su iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne, imovinskopravne poslove i zaštitu okoliša Grada Knina.

"U navedenim ulicama parkirana vozila otežavaju normalno odvijanje prometa, pogotovo mimoilaženje vozila pa će ovakvo prometno rješenje doprinijeti većoj protočnosti vozila i poboljšati sigurnost odvijanja prometa u ovom dijelu grada.
Jednosmjerni režim prometa u Masleničkoj i Velebitskoj ulici određen je Prometnim elaboratom – Regulacija prometa na području grada Knina na koji je, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15, 108/17), ishođena suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
U ulicama je postavljena odgovarajuća prometna signalizacija pa vozačima skrećemo pozornost na poštivanje nove prometne regulacije jer u protivnom čine prekršaje za koji su Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisane odgovarajuće novčane kazne.", stoji u obavijesti Grada Knina.