Matei Jelić prvo seniorsko zlato

Matei Jelić prvo seniorsko zlato

Kninjanka Matea Jelić osvojila je svoju prvu zlatnu seniorsku medalju, na 20. jubilarnom izdanju jakog taekwando G1 turnira Croatia Open. Uspješan je bio i Stipe Jarloni, koji se okitio broncom.

Nakon dviju brončanih medalja, Matea Jelić okitila se u svojoj tek započetoj seniorskoj karijeri i sa zlatom, u kategoriji do 67. kilograma. To se dogodila na poznatom Taekwando turniru Croatia open, koji je održan ovog vikenda u Zagrebu, na kojem je nastupilo 1300 natjecatelja iz 40 država. Mateu Jelić uskoro čekaju još jači turniri; njen trener Dragan Pinjuh najavljuje Paris Open koji se igra već ovog tjedna i turnir u Meksiku, koji se održava krajem mjeseca.

Pinjuh ističe kako svi putovi vode ka Svjetskom prvenstvu, koje se sljedeće godine održava u Rusiji, a onda, nadamo se i prema Riju, gdje se 2016. održavaju Olimpijske igre. Treba spomenuti i druge velike uspjehe kninskih boraca, na turniru u Zagrebu. Stipe Jarloni, iako ozlijeđen, osvaja broncu, a Ana Džanan srebro u kadetskoj konkurenciji. Zapaženi uspjeh postigao je i Josip Teskera, kojemu je do medalje nedostajala jedna pobjeda.