Milijun i pol kuna za socijalna davanja

Milijun i pol kuna za socijalna davanja

Grad će ponovno stipendirati kninske studente

Za pomoć socijalno ugroženim osobama, kroz razne oblike davanja, Grad Knin je u proračunu za 2014. godinu osigurao milijun i pol kuna.

No, najveća stavka od  1.050.000 kuna, odnosi se na decentralizirana sredstva koja Šibensko-kninska županija transferira Gradu Kninu za podmirenje troškova ogrjeva korisnicima socijalne skrbi.  950 kuna pomoći za ogrjev u 2014. dobit će više od 1100 korisnika.

Osobe na socijali kao i one koje primaju zaštitni dodatak uz mirovinu ili im je mirovina manja od trostrukog novčanog iznosa za samce, pod uvjetom da ostali članovi domaćinstva ne ostvaruju dodatne prihode, oslobođene su plaćanja komunalne naknade.  Korisnicima  pomoći za uzdržavanje Grad će podmiriti djelomični trošak stanovanja koji se odnosi na vodu, odvodnju i druge komunalne usluge iz djelatnosti Komunalnog poduzeća. Grad će i iduće godine samohranim roditeljima i roditeljima s troje i više djece  sufinancirati troškove boravka djece u vrtiću  na način da će im cijenu usluga umanjiti za 1/3. Isto tako , u cilju pronatalitetne politike, za svako novorođeno dijete izdvojit će po tisuću kuna.

Dobra vijest stiže za kninske studente. Nakon tri godine stanke, Grad će  početkom iduće godine,  raspisati natječaj za dodjelu devet studentskih stipendija.