Mimohod sjećanja na vatrogasce u Tisnom

Mimohod sjećanja na vatrogasce u Tisnom Mimohod sjećanja na vatrogasce u Tisnom

Tisno je obilježilo devetu godišnjicu stradanja petorice svojih vatrogasaca. Mimohodom sjećanja te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa na groblju Sv. Duha odana je počast stradalima u kornatskoj tragediji 30. kolovoza 2007.

Mimohod sjećanja krenuo je od vatrogasnog doma do groblja Sv. Duha gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće za petoricu tišnjanskih vatrogasaca stradalih na Kornatu: oca i sina Ivicu i Antu Crvelina, Tomislava Crvelina, Josipa Lučića i Marka Stančića, dok je jedini preživjeli, teško ozlijeđeni Frane Lučić. Mjestom su, u mimohodu, prošli brojni vatrogasci, mještani, članovi i prijatelji obitelji stradalih, kojima su se došli pokloniti i vatrogasci iz cijele Hrvatske. Od stradalih kolega još jednom se oprostio predsjednik dobrovoljnog vatrogasnog društva Tisno Zvonimir Ćorkalo.

Nakon devet godina osjećaji su isti, bol ne jenjava bol za sinom Josipom, rekla je njegova majka Jasna.

Zapovjednik tišnjanskih vatrogasaca Tome Belakušić kaže kako su petorica stradalih vatrogasaca bili okosnica njihova vatrogasnog društva.

Vatrogasci iz brojnih hrvatskih gradova došli su se isto tako pokloniti stradalim kolegama iz Tisnog.

Obitelji stradalih smatraju da istina o kornatskoj tragediji još nije izrečena, a boli ih što za smrt njihovih sinova i očeva nitko nije odgovarao. Jedini optuženi Dražen Slavica, oslobođen je svih optužbi, no Vrhovni sud u travnju ukida oslobađajuću presudu i vraća je zadarskom Županijskom sudu na ponovljeno suđenje. Obilježavanje devete godišnjice kornatske tragedije započelo je jučer mimohodom sjećanja u Vodicama, a središnje obilježavanje održat će se sutra u uvali Šipnat na otoku Kornatu.