MInistar Butković posjetio Knin

MInistar Butković posjetio Knin MInistar Butković posjetio Knin

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, u pratnji direktora HC-a Josipa Škorića te predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića, obišao je važne infrastrukturne projekte u našoj županiji. U Kninu je obišao mostove Bulin 1 i 2 te nazočio predstavljanju projekta južne obilaznice.

Nakon Vodica i Šibenika ministar Butković posjetio je i Knin, gdje je obišao započete radove na mostovima Bulin 1 i Bulin 2, a nakon toga nazočio prezentaciji Južne obilaznice.

Predstavljeni projekt izgradnje obilaznice poprilično je financijski težak, oko 200 milijuna kuna, pa se razmišlja o njegovoj bitnoj modifikaciji, ili nekim manjim projektima kojima bi se postigao sličan učinak - veća prometna protočnost u samom Kninu i njegovoj neposrednoj okolici. Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Kninski gradonačelnik Nikola Blažević smatra kako je Knin dugo vremena prometno izoliran i zato je resornim ministarstvima jučer upućen zahtjev da se ovaj problem što prije i učinkovitije riješi.

Blažević je najavio i skori početak obnove Atlagića mosta, te uređenje nogostupa od HEP-a do Kninjanke, te uređenje Trga Oluje prema Tomislavovoj ulici.