Ministar Darko Horvat posjetio Knin

Ministar Darko Horvat posjetio Knin Ministar Darko Horvat posjetio Knin

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat u radnom je posjetu Šibensko-kninskoj županiji. U Kninu se sastao sa gradskim čelnicima, obrtnicima i predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, te obišao tvornicu DIV i poduzetničku zonu Preparandiju.

Ministar Horvat u razgovoru sa kninskim domaćinima, među kojima je bila saborska zastupnica Josipa Rimac i gradonačelnik Nikola Blažević upoznao je gospodarske probleme Knina i najavio set programa za njihovo rješavanje.

Ministarstvo poduzetništva raspisalo je četiri nova natječaja, s kojima se izlazi u susret poduzetnicima, a u pripremi je šest novih natječaja. Važno je što ovi projekti, kaže ministar Horvat, neće biti financirani iz proračuna.

Saborska zastupnica Josipa Rimac najavila je kako će uskoro biti donesene mjere za razvoj Dalmatinske zagore, ali i ostalih područja kojima je potrebna konkretna pomoć u razvoju.

Horvat je u pratnji domaćina posjetio i poduzetničku zonu Preparandiju, te najveći kninski proizvodni pogon, tvornicu DIV, koja zapošljava 500 radnika. Vlasnik DIV-a Tomislav Debeljak rekao je kako su zatekli zapuštenu tvornicu s gubicima, i od nje napravili danas uspješno poduzeće.

Poslije Knina Horvat će posjetiti i Šibenik. Posjet Šibensko-kninskoj županiji organiziran je u sklopu obilaska ministra Darka Horvata županija pod sloganom „Ministartvo poduzetništva i obrta je tu za Vas“.