Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio kninsku bolnicu

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio kninsku bolnicu Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio kninsku bolnicu

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas kninsku bolnicu „Hrvatski ponos”, koja je bila jedno od žarišta oboljelih od koronavirusa u Šibensko kninskoj županiji. Situacija je sada pod kontrolom, jer već 10 dana nema novoboljelih zdravstvenih djelatnika.

Ministar se sastao sa čelnicima bolnice, Grada i Županije, a potom se obratio novinarima. Rekao je kako se razgovaralo o epidemiološkoj situaciji, te mjerama, koje se polako popuštaju.

Pri tom je ministar izrazio zadovoljstvo načinom na koji je kninska bolnica reagirala u ovoj situaciji:

Zahvaljujući djelovanju epidemiološke struke i postupanju osoblja u bolnici ova kriza je riješena na zadovoljavajući način. S obzirom na specifičnost zdravstvene usluge koju bolnica pruža, a to je skrb za bolesnike na produljenom liječenju, moglo je drugačije završiti. Zadovoljan sam reakcijom kninske bolnice” – rekao je ministar

 Danas na području Šibensko kninske županije nema novooboljelih, pa je ukupna brojka i dalje 83, istodobno 32 osobe su ozdravile, izvjestio je župan Goran Pauk.

Bez obzira na dobre podatke, i dalje je potreban oprez, naglasio je gradonačelnik Marko Jelić, zadovoljan što u gradu već deset dana nema novooboljelih.

 

Poslušajte što su,  na konferenciji za medije, rekli ministar Beroš, voditeljica epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo, dr. Parat Baljkas i ravnateljica kninske bolnice dr. Kristina Bitunjac:

 

 

Ministar Beroš

Dr. Parat Baljkas

Dr. Kristina Bitunjac