Miro Bulj obišao područje uz rijeku Orašnicu

Miro Bulj obišao područje uz rijeku  Orašnicu Miro Bulj obišao područje uz rijeku  Orašnicu

EU IZBORI: Saborski zastupnik MOSTa, Miro Bulj, i kandidat ove stranke na europarlamentarnim izborima, obišao je danas u Kninu područje rijeke Orašnice, koja je prošloga tjedna zagađena mazutom iz laguna koje su dio starog sustava tehnološke kanalizacije tvornice DIV.

Voda je najvažniji potencijal Dalmatinske zagore, stoga je potpuno nerazumljivo da se ovakve stvari događaju, problem se ne rješava godinama već, i krajnje je vrijeme da se nešto napravi, ustvrdio je danas u Kninu Miro Bulj.

Od ekološke udruge Krka Knin, doznao je, kaže, da tvrtka DIV nema ni vodoprivrednu ni okolišnu dozvolu, što smatra neprihvatljivim. Čista voda je uvjet za budućnost i opstanak ljudi na ovim prostorima, naglasio je Bulj, a kako bi zorno pokazao svojim kolegama, saborskim zastupnicima, o kakvom se problemu radi, ponio im je bocu zagađene vode.

Bulj je naglasio kako vremena za čekanje nema, danas je morao biti ovdje i ukazati na ekološku katastrofu koja prijeti stanovnicima ove županije i Nacionalnom parku Krka.