Mobilni šalterski uredi na terenu

Mobilni šalterski uredi na terenu

PIXSELL

Projektom mobilnog šalterskog ureda Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je mobilni ured za obavljanje upravnih poslova (poslova prijavništva, MBG-a, osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola, registracije vozila) čime se ponajprije želi poboljšati kvaliteta suradnje i pružanja usluga građanima.

Mobilno šaltersko vozilo namijenjeno je, između ostalog, za odlazak do teško pokretnih osoba i invalida, odlaske na prometno problematična područja, na mjesta gdje dolazi do preopterećenja postojećih kapaciteta za šaltersko poslovanje radi povećanja kapaciteta i ubrzanja rada te obilazak mjesta gdje je usluga šalterskog poslovanja potrebna, a nije dostupna preko stacioniranih objekata Ministarstva unutarnjih poslova. Dolaskom mobilnog šalterskog ureda do navedenih mjesta građanima se pojednostavljuje i olakšava postupak ishođenja isprava.

 

Mobilno šaltersko vozilo će vremenu od 26. lipnja do 1. srpnja biti na području  Policijske uprave  šibensko-kninske i to prema sljedećim rasporedima;

            

- 26. lipnja (četvrtak) u Kistanjama, ispred zgrade općine

- 27.lipnja (petak) u Oklaj, ispred zgrade općine Promina,

- 30.lipnja (ponedjeljak) u mjestu Cetina, ispred obiteljske kuće Save Četnik,

- 1. 7.2014.g. (utorak) u Unešiću, ispred zgrade općine Unešić i Doma kulture

 

Uredovno vrijeme mobilnog šalterskog  ureda je predviđeno od 9 - 13 sati.

 

Prilikom izrade osobnih isprava u mobilnom šalterskom uredu skrećemo pozornost da osobe kojima je na osobnim iskaznicama evidentiran kućni broj „0“ ili kojima je kućni broj promijenjen, trebale prethodno pripremiti potvrdu Područnog ureda za katastar o točnoj adresi. Obzirom da očekujemo da će  uslugu mobilnog šalterskog ureda koristiti u prvom redu  osobe kojima je isteklo važenje osobne iskaznice,  pa ukazujemo da je cijena obrasca za izradu ove isprave 48,50 kuna.