MOST-ovi vijećnici o reciklažnom dvorištu

MOST-ovi vijećnici o reciklažnom dvorištu MOST-ovi vijećnici o reciklažnom dvorištu

Gradski i županijski vijećnici MOST-a zajedno sa zabrinutim građanima iskazali su nezadovoljstvo lokacijom na kojoj se gradi reciklažno dvorište u Kninu, u Poslovnoj zoni Preparandiji. Upola je manja od propisane i preblizu kućama, vrtovima i Orašnici, poručili su s konferencije za novinare.

Kninsko reciklažno dvorište gradi se na 973 kvadrata, a preporučena površina je od 1600 do 2000 kvadrata. Lokacija je određena kao i ona za pročistač - pod pritiskom zakonskih obveza, smatra županijski vijećnik Tomislav Čolak.

čolak

Još u ožujku prošle godine na sjednici Gradskog vijeća Knina, vijećnica Marija Ćurić upozorila je na odabir lokacije. Dobila je odgovor da projekt ima sve dozvole, da je pravno ispravan, te da će u slučaju kašnjenja izgradnje Grad Knin platiti penale od 5 milijuna kuna.

ČURIĆ

Prije dva mjeseca, građani koji žive blizu te lokacije, gradonačelniku su u otvorenom pismu izrazili strah zbog izgradnje reciklažnog dvorišta, u njihovo ime obrazlaže dr. Jasna Jelić, internist endokrinolog u kninskoj bolnici.

dr jelić

Gradonačelnik je i građanima odgovorio da za sve postoji uredna dokumentacija.

U međuvremenu, pokrenuta je peticija za premještaj reciklažnog dvorišta na neku drugu lokaciju, udaljeniju od naseljenog dijela Knina, koju je do sada potpisalo nekoliko stotina stanovnika uže i šire okolice Preparandije.