Na kninskoj tvrđavi promovirani novi vođe Hrvatske vojske

Na kninskoj tvrđavi promovirani novi vođe Hrvatske vojske Na kninskoj tvrđavi promovirani novi vođe Hrvatske vojske

Nakon 88 kilometara hodnje od Udbine do Knina, 43 polaznika Središta za razvoj vođa "Marko Babić” na svečanosti koja je upriličena na kninskoj tvrđavi, primila su značke i diplome za uspješno savladane zadatke.

 

Prvi naraštaj polaznika Središta za razvoj vođa, označava novo poglavlje u obučavanju hrvatske vojske, jer ljudi su ključ svega, istaknuo je na današanjoj svečanosti ministar obrane Damir Krstičević:

Uvijek će biti nedostat određene opreme, oružnih sustava, no ako imamo jako motiviranog vojnika, dočasnika i časnika, a uz to i ljude koji ih vode, onda je takva vojska nepobjediva.”

Nakon iznimno zahtjevne 6-tjedne obuke, 43 polaznika promovirana su u nove vođe hrvatske vojske.

No, najbolji među njima, po ocjeni samih polaznika, je poručnik Hrvoje Čanić, koji je za to primio i posebno priznanje.

Zapovjednik Središta za razvoj vođa, pukovnik Tomislav Kasumović, istaknuo je kako je uvjeren da će uspjeh prvog naraštaja biti motivacija svima koji se usude budućnost Hrvatske vojske uzeti u svoje ruke.

Središte Marko Babić sljednik je središta u Šepurinama, koje je djelovalo od 1994. do 2000 godine, Njegov idejni začetnik bio je umirovljeni general Ante Gotovina, koji je nazočio današnjoj svečanosti.

Naglasio je kako je temelj ove obuke iskustvo iz Domovinskog rata, jer većina predavača su sudionici, koji ta svoja znanja prenose mlađim generacijama.

Svečanosti su nazočili brojni uzvanici, načelnik glavnog stožera OS general zbora Mirko Šundov, obitelji polaznika, te predstavnici grada i županije.