Na kninskom Veleučilištu počela nova akademska godina

Na kninskom Veleučilištu počela nova akademska godina Na kninskom Veleučilištu počela nova akademska godina

Na kninskom Veleučilištu Marka Marulića, danas je počela nova akademska godina, a tim povodom održana je i svečanost. Trenutačno je na sve studije upisano više od 90 studenata, no upisi još traju.

 

Govoreći na današnjoj svečanosti, dekanica Lovorka Blažević naglasila je kako je Veleučilište opremljeno modernim labaratorijima, učionicama, informatičkom te video konferencijskom dvoranom, a studentima poručila da iskoriste sve te resurse

i budu kotačić koji će pomoći da se Veleučilište nastavi razvijati u respektabilnu ustanovu visokog obrazovanja.

U ime kninskoga gradonačelnika, studente je pozdravila zamjenica Kristina Perić, poručivši im kako će Veleučilište idućih nekoliko godina biti njihov dom, te dodala da moraju biti ustrajni i nikad ne odustati.

Grad je, kao i svake godine, za najbolje studente osigurao prijenosna računala. Ove godine su ih dobili Ilijana Kalat, Petra Vučemilović Vranić, Olja Đilas, i Darko Gambiroža.

Svečanosti je nazočio i zamjenik Šibensko kninskog župana Ognjen Vukmirović, koji je rekao da će županija i dalje pomagati ovu visokoškolsku ustanovu.

Upisi na kninsko Veleučilište još nisu završeni, osobito na Specijalistički studij koji će trajati još u ponedjeljak i utorak. No, trenutačne brojke, govore da je upisano 96  studenata.

Evo što je rekla dekanica Lovorka Blažević:

 

 

 

Dekanica Blažević