Na prodaji stara bolnica i učiteljska škola u Preparandiji

Na prodaji stara bolnica i učiteljska škola u Preparandiji

Otvaranje ponuda 13.prosinca

Grad Knin je ponovno  objavio javni natječaj za prodaju zgrade stare bolnice, učiteljske škole i stojne kuće u Preparandiji. Naime, na nekoliko prethodnih natječaja nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Stara bolnica, koja se nalazi uz Dom zdravlja, devastirani je objekt, ali sa izgrađenom cestom i komunalnom infrastrukturom. Prodaje se u svrhu otvaranja Doma za starije i nemoćne osobe. Početna kupoprodajna cijena nekretnine je 6.867.000 kuna. Kupac je dužan urediti i označiti jednu prostoriju u zgradi pod nazivom Stara bolnica, kao memorijalni spomen na žrtve zatvora u vrijeme okupacije grada Knina.

Godinama se pokušavaju prodati i učiteljska škola i stojna kuća u Preparandiji. Kako se učiteljska škola , kao zaštićeno kulturno dobro, nalazi unutar gospodarske zone , Grad je od Konzervatorskog odjela u Šibeniku zatražio mišljenje - u što  objekt prenamijeniti. Preporuka je da se stavi u funkciju turističko-ugostiteljske djelatnosti sa smještajem gostiju ili druge djelatnosti vezane uz kulturu i obrazovanje. Oba su objekta devastirana,izgrađena još 1968 godine,  no kao i zgrada stare bolnice, s opremljenom komunalnom infrastrukturom i  izgrađenom pristupnom cestom. Učiteljska škola  se prodaje po cijeni od 5.760.000 kuna, dok stojna kuća za 606.000 kuna. Javno otvaranje ponuda, ukoliko ih bude, bit će 13. prosinca.