Na Trgu Ante Starčevića otvoren Info kiosk

Na Trgu Ante Starčevića otvoren Info kiosk Na Trgu Ante Starčevića otvoren Info kiosk

Na Trgu Ante Starčevića danas je otvoren turistički info kiosk koji će posjetiteljima pružiti sve dostupne podatke o Kninu, posebno o prirodnim ljepotama, kulturnoj baštini, ali i o raspoloživom smještaju i gastro ponudi. To je i jedini info-pult u Hrvatskoj prilagođen osobama s posebnim potrebama.

Turistički info-kiosk postavljen je s namjerom promoviranja i očuvanja prirodnih i kulturnih ljepota grada Knina, ali i radi poboljšanja kvalitete kninske turističke ponude, o čemu je govorila tajnica Ekološke udruge Krka, Inga Kukolj.

S novog portala, odmah poslije otvaranja, poslane su i te prve važne poruke: javnoj pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slošnjak, ministrici socijalne politike i mladih Bernardici Juretić, ministru zaštite okoliša Slavenu Dobroviću te ministru turizma Antonu Klimanu.


Važnost ovakvog info portala istaknuo je na samom otvaranju i zamjenik gradonačelnika grada Knina Slaven Ivić. 

Info kiosk otvorio je predsjednik Udruge invalida Sv. Bartolomej, Josip Blažević, upravo zbog toga što je portal posebno prilagođen osobama s posebnom potrebama, jer koristi samoprilagođavajući monitor.

Dva Info kioska, jedan na tvrđavi i drugi na Trgu Ante Starčevića, postavljeni su u sklopu projekta „Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji“ kojim se kroz suradnju organizacija civilnog društva i javnih ustanova doprinosi održivom korištenju zaštićenih područja i NATURA 2000 područja u Dalmaciji.