Noć knjige u znaku Borgesa i tanga

Noć knjige u znaku Borgesa i tanga Noć knjige u znaku Borgesa i tanga

Noć knjige u Kninu u znaku velikog argentinskog književnika Jorge Luisa Borgesa i tanga. Program je započeo likovnom radionicom za korisnike poludnevnog boravka Udruge sv. Bartolomej, nastavljen predstavljanjem knjige dr. Šime Pilića "Oko Krke" i spojem Borgesa i tanga u kninskoj Narodnoj knjižnici.

Knjigu dr. Šime Pilića "Oko Krke" predstavio je dr. Marko Sinobad. Knjiga ne govori oljepotama i prirodnim osobitostima Krke, već se sastoji od niza socioloških i kulturoloških  studija u kojima se istražuje život u porječju Krke. O knjizi je govorila i Ana Šimić Sunko te sam autor.

Nakon predstavlja knjige, u prostoru kninske Narodne knjižnice dogodio se nesvakidšnji spoj "oca postmodernizma" Jorge Luisa Borgesa i tanga. Kninski slikar Milan Zoričić koji zajedno s Jasnom Pokrajčić vodi Tango školu u Kninu, govorio je o Borgesu i njegovoj fascinaciji tangom, a nakon toga su Milan i Jasna pokazali kako se pleše ovaj jedinstveni ples nastao u Buenos Airesu.

Egzotičnu notu cijeloj predstavi dao je glazbenik Jurica Jelić koji je pokazao kako tango može zvučiti na tradicionalnom perzijskom instrumentu - taru. Nakon toga Jurica je odsvirao i nekoliko vlastitih skladbi na taru.

Program Noći knjige završio je danas trećim po redu pub kvizom za učenike osnovnih škola.

Manifestaciju Noć knjige organizirala je Narodna knjižnica Knin.