Nova radna mjesta za teže zapošljive osobe

Nova radna mjesta za teže zapošljive osobe Nova radna mjesta za teže zapošljive osobe

U Kninu je održana početna konferencija projekta "Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej." Nositelj projekta je socijalno poduzeće Bartolomej j.d.o.o., čiji je prvotni cilj proširenje djelatnosti proizvodnjom eko voćnih proizvoda kako bi se otvorila nova radna mjesta za teže zapošljive osobe.

Zapošljavanjem ciljanih skupina, kao što su osobe s invaliditetom izravno se utječe na smanjenje socijalne isključivosti i povećanje kvalitete života zaposlenih. Među njima je osoba s invaliditetom Toni Babić, inače dugogodišnji član i volonter udruge sveti Bartolomej, kojemu je ovo prvo zaposlenje, s punim radnim vremenom.

Ciljevi projekta grupirani su u pet kategorija, a voditeljica Ida Maglov ističe njihov socijalni aspekt.

Za razvoj proizvodnje predviđeno je dodatno opremanje poslovnog prostora i daljnja edukacija zaposlenika, kaže voditeljica Maglov, koja navodi kako za sada izrađuju uglavnom eko voćne prerađevine.

Maglov ističe kako je za sve ove proizvode već osiguran plasman na tržištu, a direktorica poduzeća Jelica Šimunović osim socijalno-ekološke komponente izdvaja i ekonomsku održivost projekta.

Projekt je započeo 15. lipnja ove godine, za sada ima tri djelatnika, a planira zaposliti ukupno 8 teže zapošljivih osoba i tri asistenta i mentora. Financira ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije, a njegova ukupna vrijednost iznosi 450 tisuća kuna, od čega je 372 tisuće izravno financiralo resorno ministarstvo.