Novi ravnatelj Narodne knjižnice Knin - Ivica Šimić

Novi ravnatelj Narodne knjižnice Knin - Ivica Šimić Novi ravnatelj Narodne knjižnice Knin - Ivica Šimić

Na 2. sjednici kninskog Gradskog vijeća, održanoj jučer, za novog ravnatelja Narodne knjižnice Knin izabran je Ivica Šimić. Šimić je izabran na prijedlog gradonačelnika, a glas mu je dalo devet vijećnika. Protiv je bilo šest vijećnika Hrvatske demokratske zajednice.

Na natječaj za ravnatelja, osim Ivice Šimića, javila se i aktualna v.d. ravnateljica knjižnice Ivana Bračanov. Oba kandidata ispunjavala su u potpunosti uvjete natječaja. Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Goran Mrnjavac iznio je razloge zbog kojih vijećnici njegove stranke nisu podržali Šimića. Među njima je i onaj da je Šimić na platnoj listi grada Knina. Gradonačelnik Ćaćić odgovorio je kako su odnosi između Grada i pojedinih medija i agencija sasvim regularni i uobičajeni.

Osim izbora ravnatelja knjižnice na dnevnom redu sjednice bila su još i vijećnička pitanja.

Mostov vijećnik Tomislav Čolak predložio je da Grad izradi registar nezaposlenih, kao i registar kninskih studenata, koji studiraju izvan Knina. Gradonačelnik Ćaćić rekao je kako se broj i kvalifikacijska struktura nezaposlenih može naći na stranicama Zavoda za zapošljavanje, dok se o prijedlogu izrade registra studenata izrazio pohvalno.

HDZ-ov vijećnik Nino Grabić pitao je hoće li v.d. ravnatelj Kninskog muzeja Ante Šimić biti kažnjen zbog verbalnih prijetnji članovima HDZ-a. Upravno vijeće muzeja upozorilo je Šimića na neprimjereno ponašanje, kazao je Ćaćić, koji osuđuje takve verbalne sukobe; pritom je HDZ-ovim vijećnicima uputio i zaštitničku poruku:

 

"Ne trebate se vi bojati, neće vas nitko tući. Ako vas tko bude dirao, slobodno se meni javite, ja ću vas braniti."

 

HDZ-ov vijećnik Goran Mrnjavac pitao je i je li istina da je kandidat za gradonačelnika Robert Okadar, koji je dao podršku Listi Marka Jelića na lokalnim izborima, nedavno zaposlen u gradskoj tvrtki Upravitelj. Gradonačelnik je odgovorio da nema takvih saznanja, te da oni zapošljavaju ljude isključivo putem natječaja, a ne stranačke ili neke druge pripadnosti.