Novi ustroj gradske uprave

Novi ustroj gradske uprave

Prepolovljen broj upravnih odjela

Grad Knin je prepolovio broj upravnih odjela pa će ih umjesto dosadašnjih šest , biti samo tri. Do sada su djelovali Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove, Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Upravni odjel za proračun i financije, Upravni odjel za društvene djelatnosti i socijalnu skrb, Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove i imovinu, te Ured gradonačelnice.

U praksi su  pojavljivali problemi s negativnim sukobom nadležnosti pa su često pojedini pročelnici odbijali postupati u konkretnim situacijama neopravdano negirajući nadležnosti odjela kojim rukovode, pojašnjavaju u gradskoj upravi.  Kako  bi se takvi slučajevi izbjegli, a i postigla veća efikasnost, od sada će djelovati samo tri upravna odjela i to Upravni odjel za lokalnu samoupravi i društvene djelatnosti, Upravni odjel za financije, gospodarstvo i EU fondove te Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne, imovinskopravne poslove i zaštitu okoliša. To znači da se i smanjuje broj pročelnika, a tko će biti na čelu pojedinog odjela znat će se nakon provedenog natječaja.

Zamjneik gradonačelnice Nikola Blažević naglašava kako otkaza neće biti niti  neraspoređenih radnika i svatko će biti adekvatno honoriran.