Obilježen Dan logoraša, u Tepljuhu postavljena nova spomen ploča

Obilježen Dan logoraša, u Tepljuhu postavljena nova  spomen ploča Obilježen Dan logoraša, u Tepljuhu postavljena nova  spomen ploča

Obilježavanje je održano u Kninu i Tepljuhu, na mjestu prve razmjene zatočenika iz kninskih logora. Pored nedavno razbijene spomen ploče na tom mjestu, logoraši su poručili "Mi vas kruhom, a vi nas kamenom". Zbog izostanka reakcije na razbijanje ploče prozvali su institucije i pojedince.

Nekoliko dana prije obilježavanja obljetnice Oluje, razbijena je spomen ploča na mjestu prve razmjene zatočenika iz kninskih logora. Vandalizam ili nešto više, pita se Ivan Turudić, predsjednik splitsko-dalmatinske podružnice društva logoraša


U noći s 13. na 14. kolovoza 91. godine, u prvoj razmjeni, na slobodu je pušteno 54-ero zatočenika iz kninskih logora, većinom hrvatskih policajaca zarobljenih u Glini, nekoliko hrvatskih branitelja s Ličkog terena i civili.
Govore bivši logoraši Ivan Lipak iz Gline i Radoslav Bobanović iz Zadra


Logoraši upozoravaju i dalje će upozoravati i opominjati – sve dok ruka pravde ne dostigne i onog zadnjeg ratnog zločinca, poručili su s obilježavanja Dana logoraša 28. obljetnice prve razmjene logoraša iz kninskih logora.