Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama kojemu je cilj podizanje svijesti o važnosti nulte tolerancije na nasilje. Ovo je jedno od najraširenijih oblika kršenja ljudskih prava u svijetu koje se manifestira kao fizičko, seksualno i psihičko nasilje.

 

Žrtvama obiteljskog nasilja u Kninu psihološko savjetovalište pruža udruga ZvoniMir koja je o tome informirala građane dijeleći promotivne materijale. Savjetovalište vodi psihologinja Marija Prpa koja kaže da je obiteljsko nasilje dosta prisutno i u Kninu, no pravu statistiku nemaju jer žrtve često ne prijavljuju nasilnika. Upravo se zbog toga na Međunarodni dan borbe protiv nasilja u obitelji želi ukazati na važnost prepoznavanja i prijavljivanja svakog oblika nasilja. Udruga odnedavno radi i sa djecom žrtvama obiteljskog nasilja, a isto tako i sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Daje im  emocionalnu podršku i sve informacije o njihovim pravima te omogućuje pratnju na sud i druge institucije kao osobe od povjerenja.

Sve informacije o radu savjetovališta građani mogu dobiti na adresi udruge Domagojeva 12 ili na e-mail savjetovaliste@gmail.com.