Objavljen natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija

Objavljen natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija

Pixsell

Grad Knin je objavio javni natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku/akademsku 2018./109. godinu. Uz postojeće stipendiste, Grad će stipendirati još 15 studenata. Dodijelit će pet učeničkih i deset studentskih stipendija.

Učenička iznosi 500 kuna, a studentska 1000 kuna i isplaćuje se mjesečno. Pravo na stipendiju imaju redoviti učenici i studenti s prebivalištem u Kninu, uz uvjet da ne primaju neku drugu stipendiju. Osnovni kriteriji za dodjelu su deficitarnost zanimanja, uspjeh u školovanju i socio-ekonomske prilike.

Deficitarna zanimanja od posebnog interesa za Grad Knin, sukladno provedenoj analizi i prognozi potreba tržišta za pojedinim kvalifikacijama, za studente su medicina, građevinarstvo i informatika, dok za učenike srednjih škola: strojarski tehničar, računalni tehničar i poljoprivredni tehničar. Pri odabiru kandidata, posebno će se bodovati postignuti značajni rezultati učenika na županijskom, državnom ili međunarodnom natjecanju, kao i rezultati studenata u području znanosti za rektorovu i dekanovu nagradu.

 

Natječaj je otvoren do 27. veljače.