Održana 22. sjednica Gradskog vijeća

Održana 22. sjednica Gradskog vijeća

Vijećnici su jednoglasno usvojili dvije tehničke odluke - onu o osnivanju Savjeta mladih Grada Knina i o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Cvrčak. Većinom glasova usvojena je točka o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak Anite Ercegovac, u ponovljenom postupku.

Upravni sud u Splitu ukinuo je prvo rješenje o razrješenju ravnateljice vrtića iz prosinca 2017. godine, zbog, kako je kazala gradska službenica Sandra Petrović Brnić, proceduralne pogreške i naložilo Gradskom vijeću Knina donošenje novog rješenja s istim datumom. Točka je usvojena s 8 glasova za, 5 protiv i 1 suzdržanim.

U vijećnićkim pitanjima MOST-ova Marija Čurić i HDS-ova Marina Krvavica pitale su o pročistaču i onečišćenju Orašnice.

Osvrčući se na onečišćenje Orašnice i Krke, gradonačelnik je kazao da je industrijska laguna uvrštena među Crne točke Europske unije, pa se za njezinu sanaciju može računati na europski novac. Kao privremeno rješenje Grad predlaže postavljanje separatora na mjestu izlijevanja otpadne vode u Orašnicu i spreman ga je financirati. 

Kako se problem ponavlja godinama, Grad je zatražio hitan sastanak s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem.

Što se tiče pročistača, on je u probnom radu. I dalje tone, ali uspješno radi, kazao je gradonačelnik Marko Jelić. Parametri vode koja izlazi su zadovoljavajući, parametri suhe tvari su nešto niži od očekivanog, ali to će, po obećanju Hrvatskih voda, biti uredno, odgovorio je gradonačelnik.