Održana 31. sjednica kninskog Gradskog vijeća

Održana 31. sjednica kninskog Gradskog vijeća Održana 31. sjednica kninskog Gradskog vijeća

Na 31. sjednici kninskog Gradskog vijeća još jednom je naglašeno kako je u slučaju pojave koronavirusa Stožer civilne zaštite, zajedno sa svim službama, spreman pravodobno reagirati. Na sjednici je rečeno i kako će uvođenjem led rasvjete grad godišnje uštedjeti više od milijun kuna.

Na vijećničko pitanje Marinka Tokmakčije iz HDZ-a, o tome je li grad spreman u slučaju pojave koronavirusa, načelnik Stožera civilne zaštite Mario Čačić rekao je kako će grad i sve njegove službe pravodobno reagirati na moguću pojavu bolesti i o svakoj promjeni na vrijeme obavještavati građane. Naglasio je kako je i kninska bolnica osposobljena za prihvat, karantenu i liječenje zaraženih te nema mjesta nikakvoj zabrinutosti ili panici.


U Kninu je u tijeku uvođenje led javne rasvjete, a gradonačelnik Marko Jelić rekao je kako se ovaj posao polako privodi kraju. Time će grad, kaže Jelić, ne samo poboljšati rasvjetu, već i uštedjeti znatna sredstva, sveukupno više od milijun kuna.

Na sjednici, koja je imala ukupno pet točaka, usvojen je Pravilnik o radu kninske Narodne knjižnice, odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada Knina te odluka o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja „Novog centra“. Zamjenik gradonačelnika Mario Ćaćić govorio je o stanju sustava civilne zaštite u 2019., a iznio je i plan razvoja civilne zaštite u ovoj godini. Ćaćić smatra da sustav civilne zaštite u Kninu funkcionira dobro, što je utvrđeno i inspekcijskim analizama, pa su vijećnici većinom glasova usvojili i ovu točku dnevnog reda.