Održana komemoracija u Plavnom i Gruborima

Održana komemoracija u Plavnom i Gruborima Održana komemoracija u Plavnom i Gruborima

U Plavnom i Gruborima pored Knina, danas je održana komemoracija za šestero srpskih civila ubijenih krajem kolovoza 1995. I ako za ovaj zločin i zločin do sada nitko nije odgovarao, i dalje treba tragati za istinom i pravdom, poručio je potpredsjednik Vlade Boris Milošević

 

Šestero starijih mještana Grubora, koji nisu željeli napustiti svoje selo, nakon vojno redarstvene operacije Oluje, ubijeno je, a kuće su zapaljene.

Odajući počast žrtvama,  potpredsjednik hrvatske Vlade Boris Milošević je rekao

kako ovaj dobro dokumentirani ratni zločin, nažalost nije rezultirao osudama.

Naglasio je da žrtve ne treba dijeliti, treba i oprostiti,  jer samo tako se može graditi bolja Hrvatska, a to je opredjeljenje ove Vlade.

Upravo  zato će Vlada, gradnjom kuća, stvoriti uvjete za povratak onih koji to žele.

Naime, Grubori će uskoro postati pravo gradilište, Vlada će financirati gradnju 12 kuća, veličine 50 kvadrata, sa okućnicom, koje će biti dodijeljene onima koji se žele vratiti.

Svi ovdje okupljeni odabrali su nadu na će se život u ovo malo selo ipak vratiti, poručio je čelnik SNVa Milorad Pupovac. Komemoraciji je nazočio i izaslanik srbijanskog prdsjednika Veran Matić, čelnici Šibensko kninske županije i grada Knina, kao i aktivisti organizacija za ljudska prava.