Održana konferencija za medije kninskog HDZ-a

Održana konferencija za medije kninskog HDZ-a Održana konferencija za medije kninskog HDZ-a

Kninski HDZ održao je konferenciju za medije na kojoj se uglavnom kritiziralo aktualnu gradsku vlast. HDZ-a smatra kako ova gradska uprava samo nastavlja projekte koje su upravo oni započeli, a većina aktivnosti im se ne temelji na rješavanju bitnih problema već na stvaranju vlastitog imidža.

Aktualna gradska vlast ne rješava temeljne gradske probleme, a ne stvara ni nove važne projekte, kazao je na konferenciji predsjednik kninskog HDZ-a Nikola Blažević, pitajući se što je sadašnja uprava do sada napravila u svom dvoipogodišnjem mandatu. On smatra kako, osim obnove restorana na tvrđavi, ništa nije do kraja završeno, a i ono što je napravljeno samo je kozmetička nadgradnja. Nema investicija ni investitora, iseljavanje stanovništa nije zaustavljeno, a turizam se slabo razvija, ističe Blažević.

Blažević smatra da je sadašnja kninska vlast uspješna samo u jednoj stvari - stvaranju vlastitog imidža, u čemu im uvelike pomažu pojedini mediji.

Blažević proziva aktualnu vlast i za klasičnu političku odmazdu, navodeći niz primjera u kojima su smijenjeni kadrovi vezani uz Hrvatsku demokratsku zajednicu. Posebno je istaknuo problem četvorice djelatnika gradske uprave koji su, novim preustrojem postali višak, i vjerojatno će uskoro ostati bez posla, iako vodeći kninski hadezeovac smatra da se za njih moglo naći odgovarajućih mjesta.

Nikola Blažević osvrnuo se i na stanje u kninskom HDZ-u. On je potvrdio kako je bilo različitih mišljenja o različitim temama, pa i određenih sukoba i trzavica, ali da je sve to preuveličano, za što je okrivio pojedine medije i gradske kuloare. Kninski HDZ, kaže njegov predsjednik, danas djeluje zajedno i bit će kvalitetna oporba sadašnjoj kninskoj vlasti.