Održana posljednja sjednica kninskog Gradskog vijeća u ovom sazivu

Održana posljednja sjednica kninskog Gradskog vijeća u ovom sazivu Održana posljednja sjednica kninskog Gradskog vijeća u ovom sazivu

Kninsko Gradsko vijeće jučer je održalo 37. sjednicu, posljednju u ovom sazivu. Na sjednici je prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu, a donesen je i prvi rebalans proračuna za ovu godinu.

Višak prihoda i primitka ostvaren u prošloj godini je 6.461 tisuću kuna i iskorišten je za pokriće manjka iz prethodnih godina, koji je iznosio gotovo 12 milijuna kuna, obrazložio je na sjednici kninski gradonačelnik Nikola Blažević.

Prihodi od poreza i prireza na dohodak u prošloj godini bili su veći od planiranih, a iznose 14 milijuna kuna. Gradonačelnik Blažević je na sjednici podnio i izvješće o svom radu za drugi dio 2016. godine. Istaknuo je cijeli niz investicija, kao što je opremanje studentskog doma i knjižnice, uređenje šetališta Hrvoja Požara i dovršetak IPA projekta.

Na sjednici je prihvaćen i prvi rebalans proračuna za ovu godinu, a razlog za njegovo ranije donošenje je usklađivanje s novim zakonom o izvršenju proračuna, kao i usklađivanje uvjetovano smanjivanjem gradskog duga, rekla je pročelnica za financije Danijela Merša.

Na sjednici je također prihvaćen i prijedlog odluke o prihvaćanju Intervencijskog plana i sporazuma o provedbi plana, kao i izvješća o radu muzeja, knjižnice, vrtića, javne vatrogasne postrojbe, pučkog učilišta i vijeća srpske nacionalne manjine. Na sjednici nije bilo rasprava, a nije bilo ni vijećničkih pitanja.