Održana sjednica Gradskog vijeća

Održana sjednica Gradskog vijeća Održana sjednica Gradskog vijeća

Danas je održana 26 .sjednica Gradskog vijeća Grada Knina, na kojoj su vijećnici raspravljali o peti točaka dnevnoga reda, uključujući i vijećnička pitanja. Sve predložene Odluke, usvojene su jednoglasno.

Tako su vijećnici prihvatili prijedlog Odluke, po kojoj dosadašnji Upravni odjel za financije, gospodarstvo i EU fondove, sada postaje – „Upravni odjel za programe Europske unije, gospodarstvo, strateško planiranje i razvoj, financije, javnu nabavu i naplatu potraživanja”. Obrazlažući ovu odluku, gradonačelnik Marko Jelić istaknuo je kako su svi ti poslovi do sada bili disperzirani na dva upravna odjela. Njihovim objedinjavanjem u jedna odjel, dobit će se na učinkovitosti, apliciranje prema EU fondovima i izrada posebnih programa i projekata bit će brže i jednostavnije realizirana, racionalnijim i efikasnijim rasporedom službenika.

Kad Odluka stupi na snagu, Gradonačelnik će, iz reda službenika upravnih odjela Grada, imenovati službenika ovlaštenog za privremeno upravljanje poslova pročelnika. Jelić je naglasio da ova Odluka neće utjecati na povećanje financijskih sredstava.

Predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika, Marinko Tokmakčija, ustvrdio:

„To je prevelik odjel, to je jako puno posla za jednu osobu, ovo je stavljanje ogromne moći u ruke jedne osobe, mislim da se ovdje radi o centralizaciji.”

Tokmakčija je pri tom dodao, što ako se na čelo odjela, nakon natječaja, ipak postavi osoba koja nije iz sustava, to će svakako proizvesti novi trošak, ustvrdio je.

Gradonačelnik je ponovio kako će to ipak biti netko iz sustava, pa neće biti troška – bar u ovom proračunskom razdoblju.

Osim toga, Grad je raskinuo Ugovor kojim je Komunalnom poduzeću 2011. godine darovana nekretnina, vrijednosti oko 340 tisuća kuna, u svrhu realizacije IPA projekta. Kako Komunalno poduzeće, unatoč dva puta produženim rokovima, ovu nekretninu nije priveo svrsi, niti stavio u funkciju, Grad je raskinuo Ugovor.

Vijećnici su prihvatili i Odluku, kojom se društvu Čistoća i zelenilo, daje na upravljanje odlagalište komunalnog otpada „Mala Promina”.

Među zanimljivijim vijećnićkim pitanjima bilo je i ono HDZ-ove Maje Deronje, koja je pitala hoće li grad financirati osnovnoškolcima radne bilježnice.

Gradonačelnik Jelić je potvrdio, budući država financira udžbenike, grad je izdvojio oko 350 tisuća kuna za kupnju bilježnica učenicima osnovnih škola, za iduću školsku godinu.