OŠ "Dr. Franje Tuđmana" proslavila 20. rođendan

OŠ "Dr. Franje Tuđmana" proslavila 20. rođendan OŠ "Dr. Franje Tuđmana" proslavila 20. rođendan

Osnovna škola dr. Franje Tuđmana najmlađa je osnovna škola u Šibensko-kninskoj županiji. Osnovana je 27. srpnja 1998. godine pod nazivom II. osnovna škola Knin. U matičnoj ustanovi započela je s radom 20. rujna 1999. godine.

U tekućoj školskoj godini ima 23 razredna odjela. 11 od 1. do 4. razreda, 10 odjela od 5. do 8. razreda te 2 odjela za učenike s teškoćama u razvoju. 

Gosti rođendanske svečanosti bili su ravnatelji osnovnih škola koje nose ime prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, iz Velikog Trgovišća, Ličkog Osika, Korenice i Brela. Proslavi su se pridružili prof. Momir Karin, zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja te prof. Vlade Matas, viši savjetnik za ravnatelje u Agenciji za odgoj i obrazovanje. 

U povodu Dana škole ravnateljica Marija Mijač najuspješnijim učenicima i učiteljima uručila je pohvalnice, a odigrana je i nogometna utakmica između učenika dviju kninskih osnovnih škola, gostujuća ekipa odnijela je pobjedu rezultatom 5-0.

Istim povodom školskoj foto sekciji donirana su tri foto aparata. Ekološka udruga Krka ostvarila je donaciju kroz projekt VENI-VIDI-KNIN.

Tonski zapis snimljen tijekom svečanosti u OŠ "Dr. Franje Tuđmana" možete poslušati ove nedjelje u našoj emisiji "Veliki odmor" od 10 sati.