Otvoren 1. Božićni sajam u Kninu

Otvoren 1. Božićni sajam u Kninu Otvoren 1. Božićni sajam u Kninu

Dan prije službenog otvorenja Adventa u Kninu, (nedjelja, 1. prosinca), Kninjani već uživaju u bogatom Božićnom sajmu koji je započeo jutros u parku kod kružnog toka. Sajam će se održavati svake subote od danas do 21. prosinca, od 9 do 12 sati.

Na sajmu sudjeluje 13 izlagača koji nude raznovrsne proizvode, od dobre domaće hrane, sira, vina do kozmetike, toplih pletenih i heklanih predmeta te brojnih rukotvorina koje mogu poslužiti kao božićni pokloni.

Domaće čvarke, mast, marmelade i prigodne dekoracije možete kupiti u kućici OPG-a Pezer, dok OPG Brankica Borović nudi proizvode od smilja. PZ Vrbničko selo nudi kuhano crno vino te butelje bijelog i crnog vina i šampanjca. 

Božićni suveniri i razne rukotvorine nalaze se na štandu Udruge Carza, Kućna radinost Šibenik nudi suvenire i kuglice u obliku šibenske kape, a Kućna radinost Branka nudi adventske vijence i kuglice za bor.

KUD Kralja Zvonimira u ponudi ima pletene i heklane predmete.

Pletene čarape, tkane torbe, zimske šalove i torbe mogu se kupiti na štandu Udruge Naše ognjište, dok Udruga Porta nudi nakit, rukotvorine i bogati božićni asortiman.

Likovna udruga Knin prodaje rukotvorine i suvenire, a Obrt Control C izrađuje unikatne božićne poklone.

Sajam će se održavati svake subote od 30. studenog do 21. prosinca u isto vrijeme, od 9 do 12 sati.

Sutra slijedi svečano otvaranje Adventa u Kninu, koji kreće s Božićnom povorkom kroz grad od Crkve Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Tradicionalna proizvodnja