Otvoren pozivni broj 113 za pitanja vezana uz coronavirus

Otvoren pozivni broj 113 za pitanja vezana uz coronavirus

Pixell

U Hrvatskoj je aktiviran novi pozivni broj 113 na kojem građani mogu dobiti sve informacije o coronavirusu. Kako je izvijestio ravnatelj HZZJ Krunoslav Capak, broj je u funkciji 24 sata, a na pitanja građana odgovarat će 10 volontera.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo educirao je i volontere koji će se kod kuće javljati na mobitele i odgovarati na pitanja građana. Centri 112 i 113 preusmjeravat će pozive građane na njih kad budu preopterećeni poslom.

 

Danas je potvrđeno 12 novih slučajeva zaraze pa je ukupno u Hrvatskoj zaražena 81 osoba. Među njima je i 8 liječnika. Potvrđena je i prva zaraza u Dalmaciji. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja se vratila iz Zanzibara u Africi te je sa sestrom putovala preko Dubaija. Obje su odmah smještene u samoizolaciju kao i članovi njihove obitelji.

 

Sabor je danas donio izmjene Zakona o civilnoj zaštiti kojima Nacionalni stožer civilne zaštite dobiva veće ovlasti. Zakonom, koji stupa na snagu sutra, odluke će se donositi na državnoj razini kako ih gradski i županijski stožeri više ne bi donosili samostalno.