Otvorena izložba "Kninu s ljubavlju"

Otvorena izložba "Kninu s ljubavlju" Otvorena izložba "Kninu s ljubavlju"

U prostorijama kninskog ureda Hrvatske gospodarske komore sinoć je otvorena izložba "Kninu s ljubavlju", na kojoj su prikazani radovi nastali na 11. likovnoj koloniji. Izložba je otvorena u sklopu obilježavanja 9. tjedna cjeloživotnog učenja.

Izložbu "Kninu s ljubavlju" organizirala je Kninska likovna udruga i Pučko otvoreno učilište. Ravnatelj kninskog učilišta Mato Milanović ističe da je ova izložba jedna od najljepših koje su posljednjih godina održane u Kninu.

Na izložbi je predstavljeno čak 77 slika brojnih autora, od amatera do poznatih akademskih slikara, pa je takva i njihova kvaliteta, od prosječnih do izuzetno kvalitetnih uradaka. Posebno se ističu radovi velikih hrvatskih umjetnika kao što su Vasilije Jordan, Đuro Seder, Šime Puljić, Đuka Siroglavić, Luko Paljetak i drugi. Kninski književnik Fabijan Lovrić jedan od najzaslužnijih za prikupljanje radova i organizaciju izložbe, na samom otvorenju izložbe govorio je o značenju i namjeni doniranih slika.

Izložbu doniranih slika "Kninu s ljubavlju" otvorila je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Knina Sanja Lozančić, a može se pogledati do 7. listopada.