Otvorenje novog vrtićkog odjeljenja u Kninu

Otvorenje novog vrtićkog odjeljenja u Kninu Otvorenje novog vrtićkog odjeljenja u Kninu

U Kninu je danas svečano otvorena "Radost", - tako se, naime, zove novo odjeljenje vrtića Cvrčak, koje pohađa 53 djece. Time je gotovo ispunjena lista čekanja djece, a gradonačelnik poručuje da je otvorenjem ovog odjeljenja ispunjeno i jedno od prvih obećanja koje su dali kada su došli na vlast.

Novom, lijepo i suvremeno uređenom vrtiću najviše se raduju djeca i roditelji, a radi osam djelatnika: tri pomoćnice, domar i četiri odgojiteljice, među kojima je i Sandra Kovač Levantin, koja ističe kako je ovo najbolji vrtić u kojem je do sada radila. 

Dječji vrtić Cvrčak ukupno pohađa 270 djece. Lista čekanja od prošle godine sada je gotovo zaključena, ali u međuvremenu stižu novi zahtjevi za upis, kaže ravnateljica Mara Barić, koja ponosno pokazuje nove, moderne, prostore. Ističe i dobar rad cijele ustanove, no postoji i jedan problem: nedostatak odgajateljica.


Vrtić je otvorio kninski gradonačelnik dr. Marko Jelić, koji je još od svoje kampanje isticao kako najviše treba poraditi na demografskoj obnovi Knina. Zato je za grad otvaranje novog odjela posebno važno. Ističe njegovu modernu i energetsku opremljenost, funkcionalnost i najviše moguće standarde.


Radovi prenamjene nekadašnjeg objekta u vlasništvu Hrvatskih željeznica počeli su u lipnju prošle godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi tri i pol milijuna kuna, plus PDV. Od toga je Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo 450, a Ministarstvo za demografiju milijun i osamsto tisuća kuna. Grad Knin sudjelovao je s oko milijun i pol kuna.