Počela nova nastavna godina - zaustavljen trend pada broj učenika

Počela nova nastavna godina - zaustavljen trend pada broj učenika Počela nova nastavna godina - zaustavljen trend pada broj učenika

Počela je nova nastavna godina. Poseban je to doživljaj za one koji prvi put sjedaju u školske klupe. U Šibensko-kninskoj županiji 23 prvašića i 25 učenika više nego što je to bilo lani u osnovnim školama. Školu Domovinske zahvalnosti posjetio je i župan Goran Pauk.

Prvašići su bili pomalo i zbunjeni i radoznali, razmišljajući što ih to čeka u školi. Učitelj Fabijan Lovrić radi u školi više od 40 godina. Ističe kako, u odnosu prema prvašima treba biti posebno osjetljiv.

Kninsku školu Domovinske zahvalnosti posjetio je i župan Goran Pauk, koji je pozdravio učitelje i učenike, posebno djecu prvih razreda za koju je bila priređena i posebna priredba. Ove godine situacija je nešto bolja, ali priznaje kako je posljednjih godina prisutan negativan trend smanjivanja broja učenika, što je vezano uz odlazak obitelji na rad u inozemstvo.

Ravnatelj škole Ivan Uzun kaže kako je sve spremno za novu školsku godinu, a kao najvažniji projekt najavljuje obnovu škole.

Osnovnu školu Domovinske zahvalnosti ove godine pohađat će 713 učenika u 40 razrednih odjeljenja. Lani je bilo 717 učenika u 42 odjela. To su samo 4 učenika manje, ali zabrinjava što će po prvi put u Golubiću biti samo 3 razredna odjela. A Osnovna škola dr. Franje Tuđmana ove godine ima više učenika prvih razreda, u tri razredna odjeljenja je 50 učenika, dok je ukupan broj učenika u školi 360, kaže ravnateljica Marija Mijač.

U ovoj školskoj godini u 13 osnovnih škola čiji je osnivač Šibensko kninska županija, upisano je 3734 učenika, od toga 481 učenik prvih razreda, dok je lani bilo ukupno 3709 učenika, od 458 u prvim razredima. Ovom broju treba pridodati i 320 učenika, od čega 42 prvašića, šibenske katoličke škole, čiji je osnivač Šibenska biskupija.