Počela obnova Tomislavove ulice

Počela obnova Tomislavove ulice Počela obnova Tomislavove ulice

Radovi u Tomislavovoj ulici

U Kninu je danas počela obnova državne ceste D33 u Tomislavovoj ulici. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolničke konstrukcije, nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete u dužini od oko 3 km.

Iako su radovi na obnovi državne ceste 33 u Tomislavovoj ulici najavljeni za 26. lipnja, oni su započeti tek jutros. No, glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić kaže kako se ne radi o kašnjenju, jer su do sada trajali pripremni radovi, a ovo su radovi koji su vidljivi i obavljaju se za sada, na rubnim dijelovima ceste. Radovi će stajati 9 milijuna kuna, a izvođač je osječka tvrtka Osijek-Koteks. Nadzor će koštati 675 tisuća kuna, a obavlja ga Investinženjering. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolnika, nosgostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete u dužini od 3 kilometra. 

Radovi koji se od jutros izvode na rubnim dijelovima ceste, trajat će dvadesetak dana. Nakon toga slijedi podizanje asfaltnog materijala, kada će doći i do preusmjeravanja prometa: tranzitni promet iz pravca Strmice bit će preusmjeren i to upravcu Zagreba ili Šibenika, D 33/1 Vrpolje kod Knina - ŽC 6080 - Kovačić - D1/16 Knin - D 1/15 i dalje prema Zagrebu ili Šibeniku i obrnuto iz pravca Šibenika ili Zagreba prema Strmici.

Javnost će, kaže Pajić, putem medija biti pravovremeno obaviještena o preusmjeravanju prometa alternativnim pravcima, a važno je i napomenuti da u turističkoj sezoni nema obustava radova. Na cesti je postavljena privremena signalizacija, a vozači se mole da voze s oprezom i smanjenom brzinom.