Počeo festival "Okusi Mediteran"

Počeo festival "Okusi Mediteran"

Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Šibeniku od 29. svibnja do 1. lipnja traje festival "Okusi Mediteran"

Bogat program koji će trajati tri dana na području Šibenika sastojat će se od znanstvenog skupa, okruglih stolova, radionica i prezentacija vrhunskih kuhara.

Donosimo cijeli program:

ČETVRTAK 29.05.
12.00 – 13.00 Turističko-ugostiteljska škola, Šibenik
COOKING SHOW - Chef Olivier Grouard (Francuska)
12.00 – 13.00 Gradska vijećnica
PREZENTACIJA - Prezentacija turističkih kredita Zagrebačke
Banke: trenutna kreditna ponuda za povećanje kapaciteta
smještaja, povećanje kategorizacije, podizanje razine usluge
16.00 – 17.00 Gradska vijećnica
RADIONICA - „Čimbenici kvalitete maslinova ulja“
Damir Buntić, Panel Olea
Lidija Bujas, Panel Olea
Davor Antica, Panel Olea
17.30 – 18.30 Gradska vijećnica
PREDAVANJE - „Prešućena povijest šibenskog vinarstva i
šibenski vinski brendovi“
Stanko Ferić, gl. urednik časopisa „Šibenik tm“
18.00 – 19.00 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
COOKING SHOW - Chef Olivier Grouard (Francuska)
21.00 – 23.00 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
PARTY DOBRODOŠLICE (samo uz pozivnicu)
za sudionike Prve međunarodne konferencije
Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran!

PETAK 30.05.

09.00 – 12.30 Trg 4 bunara
MEDITERANSKA TRŽNICA
09.45 Hotel IVAN, Solaris
SLUŽBENO OTVARANJE ZNANSTVENOG SKUPA
Ingrid Badurina Danielsson, project director Taste the
Mediterranean
Prof. dr. sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora
Željko Burić, gradonačelnik Šibenika
10.15 – 18.30 Hotel Ivan, Solaris
ZNANSTVENI SKUP - Predavanja i radionice
11.00 – 12.00 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
COOKING SHOW - Chef Gabriele Enrico (Rest. Platti, Torino, IT)
12.30 – 13.30 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
COOKING SHOW - Chef Marin Medak (Rest. RougeMarin, Zagreb, HR)
17.00 – 21.00 Trg 4 bunara
MEDITERANSKA TRŽNICA
17.00 – 18.30 Muzej Grada Šibenika
OKRUGLI STOL - „Mediteranska prehrana kao nematerijalna
kulturna baština čovječanstva“
Ljubica Ajduković-Ugarković, voditeljica službe politike
razvoja otoka, Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova RH
Angelo Boscarino, kulturni projekti Present, Italija
Željko Burić, gradonačelnik Šibenika
Rut Carek, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, Ministarstvo
kulture RH
Mirela Horvatin, Ministarstvo kulture RH
Prof. Em. Euphrosyne Rizopoulou-Egoumenidou,
Odjel povijesti i arheologije, Sveučilište u Cipru
Tvrtko Zebec, Institut za etnologiju i folkloristiku
18.40 – 19.00 Gradska Vijećnica
PREZENTACIJA - „Strategija hrvatskog predstavljanja na EXPO-u
2015 u Milanu“
Dunja Sičaja, glavna koordinatorica u Nacionalnom odboru RH
za EXPO - MVEP
19.00 – 20.30 Gradska vijećnica
OKRUGLI STOL - “Važnost Mediteranske prehrane za razvoj i
brendiranje turističke destinacije”
Igor Auferber, voditelj klastera turističkih agencija
specijaliziranih za gastronomiju i enologiju
Miroslav Dragičević, direktor Horwath Consultinga
Damir Fabijanić, fotograf i izdavač časopisa Iće&Piće
Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika
Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma
20.00 – 24.00 Caffe & Wine bar Krešimir IV, Obala Dr. Franje Tuđmana 1
CRO WINE - Vinski festival pod zvijezdama
20.30 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
COOKING SHOW / BUFFET - Chef Gabriele Enrico (100 kn)

 

SUBOTA 31.05.
09.00 – 12.30 Trg 4 bunara
MEDITERANSKA TRŽNICA
10.00 - 13.00 Hotel IVAN, Solaris
ZNANSTVENI SKUP - Predavanja
10.30 – 11.30 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
COOKING SHOW - Chef Tereza Alabanda
(Crème de la Crème, Split, HR)
11.45 - 12.45 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
COOKING SHOW - Chef Rudolf Štefan (Rest. Pelegrini, Šibenik, HR)
17.00 – 21.00 Trg 4 bunara
MEDITERANSKA TRŽNICA
17.30 – 19.00 Gradska vijećnica
CRO-WINE RADIONICA - „Eno-gastronomsko sljubljivanje
tradicije i suvremenosti“
18.00 – 19.00 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
COOKING SHOW - Chef Vjeko Bašić (Konoba Boba, Murter, HR)
- Chef Ante Božikov (Rest. Opat, Kornati, HR)
20.00 – 24.00 Caffe&Wine bar Krešimir IV, Obala Dr. Franje Tuđmana 1
CRO WINE - Vinski festival pod zvijezdama
21.00 – 22.00 Vinski kviz za posjetitelje u sklopu CRO WINE Vinskog festivala
21.00 – 23.00 Srednjovjekovni mediteranski vrt samostana Svetoga Lovre
ZAVRŠNA FEŠTA (samo uz pozivnicu) za sve sudionike Prve
međunarodne konferencije Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran!