Početna konferencija projekta "Upravljanje karijerom"

Početna konferencija projekta "Upravljanje karijerom" Početna konferencija projekta "Upravljanje karijerom"

U kninskom Pučkom otvorenom učilištu održana je početna konferencija projekta "Upravljanje karijerom". Nositelj projekta je zagrebačka Strukovna udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – Centar HR, a partner je pučko učilište, u kojem će se odvijati edukacija i veći dio aktivnosti.

Cilj projekta je osposobljavanje nezaposlenih za osnove poduzetništva, te zanimanja monter suhe gradnje i soboslikar-ličilac. 

Nositelj projekta je zagrebački Centar HR, udruga, koja okuplja stručnjake u upravljanju ljudskim resursima, imaju 700 članova i već su 13 godina na tržištu. Predsjednik udruge Saša Jurković smatra da je projekt dobro osmišljen, ali je isto tako važno kako će ga prihvatiti sredina u kojoj se provodi, tako da je za uspjeh važno i sudjelovanje samih korisnika, pripadnika ciljanih skupina, prvenstveno nezaposlenih. Svrha ovog i sličnih projekata je revitalizacija kninskog područja i zapošljavanje, koje kojim bi se zaustavilo iseljavanje stanovništva, koje pogađa i Knin, kao i veći dio Hrvatske.

Partner na projektu je kninsko pučko učilište, gdje će se odvijati i veći dio aktivnosti vezanih uz njegovu provedbu. Ravnatelj Mato Milanović kaže kako će učilište ovom prilikom dobiti značajna sredstva od kojih će, između ostalog, nabaviti određenu informatičku opremu i namještaj.

Vrijednost projekta je gotovo 900 tisuća kuna, financira se iz Europskog socijalnog fonda, a traje 15 mjeseci.